Ingrediënten:
1 teentje
knoflook, fijngehakt
1 eetl. grove mosterd
2 theel. Franse mosterd
150 ml. (kook)room
2 eetl. vloeibare honing
2 eetl. verse dille, fijngehakt
klontje boter
zout
witte peper
Bereiding:
Zet het
sauspannetje op een sudderplaatje op de kleinste pit van je fornuis en het vuur
middelhoog.
Laat de boter smelten en fruit hierin de knoflook ca. 1 minuut maar laat het niet bruin kleuren anders wordt het bitter.
Voeg beide soorten mosterd, honing en de room toe en laat al roerend met een garde op laag vuur ca. 5 minuten zachtjes doorkoken tot het geheel wat dikker wordt.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Proef en voeg eventueel nog wat mosterd toe.
Roer de dille door de saus en laat nog heel eventjes meewarmen.
Je kunt deze saus zowel warm als koud eten.
Afgekoeld wordt hij wel wat dikker.
1 eetl. grove mosterd
2 theel. Franse mosterd
150 ml. (kook)room
2 eetl. vloeibare honing
2 eetl. verse dille, fijngehakt
klontje boter
zout
witte peper
Laat de boter smelten en fruit hierin de knoflook ca. 1 minuut maar laat het niet bruin kleuren anders wordt het bitter.
Voeg beide soorten mosterd, honing en de room toe en laat al roerend met een garde op laag vuur ca. 5 minuten zachtjes doorkoken tot het geheel wat dikker wordt.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Proef en voeg eventueel nog wat mosterd toe.
Roer de dille door de saus en laat nog heel eventjes meewarmen.
Je kunt deze saus zowel warm als koud eten.
Afgekoeld wordt hij wel wat dikker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten