donderdag 18 maart 2021

Pulled chicken, indisch

Ingrediënten: 2 pers.
 
1.1/2 stuks kipfilet (niet te klein)
1/2 grote rode ui, grof gehakt
1/2 rode peper, grof gehakt
1 cm. verse gember, grof gehakt
1.1/2 teentjes knoflook, grof gehakt
1/2 eetl. bruine suiker
1/2 eetl. gembersiroop
1/4 theel. nootmuskaat
snufje  kaneel
1/4 limoen sap nodig
1 flinke eetl. ketchup
1/2 flinke eetl. chilisaus
2.1/2 eetl. ketjap manis
40 ml. water
1/2 kip bouillonblokje
1 gedroogde laurierblad
2 kruidnagels
snuf  zwarte peper en zout
 
Bereiding:
 
Mix in een keukenmachine de knoflook, gember, rode peper, rode ui, kaneel, nootmuskaat en bruine suiker (dit is je boemboe).
Bestrooi de kip aan beide kanten met peper en zout.
Prik in ieder laurierblad 2 kruidnagels. (i.v.m. kruidnagels eruit te vissen)
Verhit een scheutje olijfolie en een klontje roomboter in een stoofpan.
Bak de kip aan beide kanten kort goudbruin.
Haal de kip uit de pan.
Fruit in het braadvet de boemboe kort aan.
Giet het water erbij, ketjap manis, ketchup, chilisaus, limoensap, gembersiroop en verkruimel het bouillonblokje erbij.
Roer alles goed door.
Leg de kip in de pan samen met de laurierblaadjes.
Leg de deksel op de pan maar laat een klein kiertje open.
Laat de kip nu 30 minuten zachtjes pruttelen.
Haal de kip en de laurierblaadjes (die heb je niet meer nodig) uit de pan en laat de saus zonder deksel op de pan verder pruttelen.
Pluk de kip uit elkaar met bijvoorbeeld 2 vorken.
Leg de kip terug in de pan en roer de kip goed door de saus.
 
Tip:
Serveer met bijvoorbeeld rijst en boontjes of
Beleg broodjes met sla, komkommer en de pulled chicken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten