Kruudkouk (Groningen)
Van kruidkoek bestaan vele recepten.
Het verschil zit meestal in het gebruik van kruiden.
Naast de bovengenoemde worden bijv. ook gemberpoeder (of stukjes gember),
koriander en kardemom gebruikt.
Ingrediƫnten:
250 gr. zelfrijzend bakmeel
175 gr. bruine basterdsuiker
3 eetl. keukenstroop
mespunt zout
2 theel. kaneel
1/2 theel. gemalen foelie
1/2 theel. gemalen kruidnagelen
1/2 theel. nootmuskaat
150 ml. melk
Bereiding:
Zeef het bakmeel met de basterdsuiker boven een kom en maak in het midden
een kuiltje.
Doe daar de stroop, het zout, de kaneel, de foelie, het kruidnagelen en de
nootmuskaat in.
Giet er vervolgens - scheutje voor scheutje - de melk erbij en maak vanuit
het midden met een houten lepel een mooi glad beslag.
Beboter een cakevorm en doe daar het beslag in.
Laat de kruidkoek in een voorverwarmde matig warme oven 175 C in 70 minuten
gaar worden.
Stort de koek uit op een rooster en laat hem goed half afkoelen en pak hem
in, in aluminiumfolie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten