dinsdag 10 november 2020

Currypasta,s

Gele Thaise currypasta
 
Ingrediënten:
 
1 verse gember, geschild, ca. 1 cm
2 sjalotjes, in stukken
1/2  stengel sereh of
1/2  theel. serehpoeder
1 rode peper, in stukken
1 eetl. limoensap
1 theel. kaneelpoeder
1 eetl. kurkuma
1/2  bosje koriander
1 theel. korianderzaad of korianderpoeder (ketoembar)
2 teentjes knoflook, gepeld
1 theel. kardemompeul of kardemompoeder
1 theel. kerriepoeder
1 mespunt zout
 
Bereiding:
 
Snijd of hak alle verse ingrediënten in kleine stukjes en maal fijn in een keukenmachine.
Rooster de droge specerijen kort in een droge, hete koekenpan op een lage stand en maal daarna fijn in een vijzel (als het al poeders zijn dan hoeft dit niet meer).
Voeg het poeder met het zout en de limoensap bij de gemalen verse ingrediënten en maal nog 1 minuut in de keukenmachine tot een smeuïge pasta.
Bewaar goed afgesloten tot een paar weken in de koelkast of vries in kleine porties in.
 
Groene Thaise currypasta

Ingrediënten:
 
eetl. Thaise vissaus
sjalotjes, gepeld
limoen, rasp en sap
theel. korianderzaad of korianderpoeder (ketoembar)
theel. komijnzaad of komijnpoeder (djinten)
teentjes knoflook, gepeld
stengel citroengras of 1/2  theel. serehpoeder
groene pepers
verse gember, geschild, ca. 1 cm
bosje koriander
 
Bereiding:
 
Snijd of hak alle verse ingrediënten in kleine stukjes en maal fijn in een keukenmachine.
Rooster de droge specerijen kort in een droge, hete koekenpan op een lage stand en maal daarna fijn in een vijzel (als het al poeders zijn dan hoeft dit niet meer).
Voeg het poeder met de vissaus en limoensap bij de gemalen verse ingrediënten en maal nog 1 minuut in de keukenmachine tot een smeuïge pasta.
Bewaar goed afgesloten tot een paar weken in de koelkast of vries in kleine porties in.
 
Rode Thaise currypasta

Ingrediënten:

2 rode pepers, in stukken
1 limoen, sap
1 theel. korianderpoeder (ketoembar)
1 stengel citroengras
1 theel. paprikapoeder
1 theel. komijnpoeder (djinten)
1 eetl. Thaise vissaus
1 verse gember, geschild, ca. 1 cm
2 teentjes knoflook 
1 rode ui, in stukken
1 theel. bruine basterdsuiker
 
Bereiding:
 
Snijd of hak alle verse ingrediënten in kleine stukjes en maal fijn in een keukenmachine.
Voeg de droge poeders, vissaus en limoensap toe aan de gemalen verse ingrediënten en maal nog 1 minuut in de keukenmachine tot een smeuïge pasta.
Bewaar goed afgesloten tot een paar weken in de koelkast of vries in kleine porties in.
 
 Indiase korma currypasta

Ingrediënten:
 
groene pepers
verse gember, geschild, ca. 2 cm
theel. kurkuma
theel. komijnzaad of komijnpoeder (djinten)
theel. tomatenpuree
theel. korianderpoeder (ketoembar)
1/4 bosje koriander
eetl. garam masala
teentjes knoflook 
theel. kardemompoeder
eetl. ongezouten cashewnoten
 
Bereiding:
 
Snijd of hak alle verse ingrediënten in kleine stukjes en maal ze met de cashewnoten fijn in een keukenmachine.
Rooster de droge specerijen kort in een droge, hete koekenpan op een lage stand en maal daarna fijn in een vijzel (als het al poeders zijn dan hoeft dit niet meer).
Voeg het poeder met de tomatenpuree bij de gemalen ingrediënten en maal nog 1 minuut in de keukenmachine tot een smeuïge pasta.
Bewaar goed afgesloten tot een paar weken in de koelkast of vries in kleine porties in.
 
Indiase tikka masala currypasta

Ingrediënten:
 
rode pepers, in stukken
theel. korianderpoeder (ketoembar)
teentjes knoflook 
50 gr. tomatenpuree
theel. garam masala
eetl. kokosrasp
theel. chilipoeder
verse gember, geschild, ca. 1 cm
bosje koriander
eetl. gerookt paprikapoeder of paprikapoeder
theel. komijnzaad of 1/2 theel. komijnpoeder (djinten)
 
Bereiding:
 
Snijd of hak alle verse ingrediënten in kleine stukjes en maal fijn in een keukenmachine.
Rooster de droge specerijen kort in een droge, hete koekenpan op een lage stand en maal daarna fijn in een vijzel (als het al poeders zijn dan hoeft dit niet meer).
Voeg het poedermet de kokosrasp bij de gemalen verse ingrediënten en maal nog 1 minuut in de keukenmachine tot een smeuïge pasta.
Bewaar goed afgesloten tot een paar weken in de koelkast of vries in kleine porties in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten