Gele Thaise currypasta
Ingrediënten:
1 verse gember, geschild, ca. 1
cm
2 sjalotjes, in stukken
1/2 stengel sereh of
1/2 theel. serehpoeder
1 rode peper, in stukken
1 eetl. limoensap
1 theel. kaneelpoeder
1 eetl. kurkuma
1/2 bosje koriander
1 theel. korianderzaad of korianderpoeder (ketoembar)
2 teentjes knoflook, gepeld
1 theel. kardemompeul of kardemompoeder
1 theel. kerriepoeder
1 mespunt zout
Bereiding:
Snijd of
hak alle verse ingrediënten in kleine stukjes en maal fijn in een
keukenmachine.
Rooster de droge specerijen kort in een droge, hete koekenpan op een lage stand en maal daarna fijn in een vijzel (als het al poeders zijn dan hoeft dit niet meer).
Voeg het poeder met het zout en de limoensap bij de gemalen verse ingrediënten en maal nog 1 minuut in de keukenmachine tot een smeuïge pasta.
Bewaar goed afgesloten tot een paar weken in de koelkast of vries in kleine porties in.
Groene Thaise currypasta
Ingrediënten:
1 eetl. Thaise
vissaus
2 sjalotjes, gepeld
1 limoen, rasp en sap
1 theel. korianderzaad of korianderpoeder
(ketoembar)
1 theel. komijnzaad of komijnpoeder
(djinten)
2 teentjes knoflook, gepeld
1 stengel citroengras of 1/2 theel. serehpoeder
2 groene
pepers
1 verse gember, geschild, ca. 1 cm
1 bosje koriander
Bereiding:
Snijd of
hak alle verse ingrediënten in kleine stukjes en maal fijn in een
keukenmachine.
Rooster de droge specerijen kort in een droge, hete koekenpan op een lage stand en maal daarna fijn in een vijzel (als het al poeders zijn dan hoeft dit niet meer).
Voeg het poeder met de vissaus en limoensap bij de gemalen verse ingrediënten en maal nog 1 minuut in de keukenmachine tot een smeuïge pasta.
Bewaar goed afgesloten tot een paar weken in de koelkast of vries in kleine porties in.
Rode Thaise currypasta
Ingrediënten:
2 rode pepers, in stukken
1 limoen, sap
1 theel. korianderpoeder (ketoembar)
1 stengel citroengras
1 theel. paprikapoeder
1 theel. komijnpoeder (djinten)
1 eetl. Thaise vissaus
1 verse gember, geschild, ca. 1 cm
2 teentjes knoflook
1 rode ui, in stukken
1 theel. bruine basterdsuiker
Bereiding:
Snijd of
hak alle verse ingrediënten in kleine stukjes en maal fijn in een
keukenmachine.
Voeg de droge poeders, vissaus en limoensap toe aan de gemalen verse ingrediënten en maal nog 1 minuut in de keukenmachine tot een smeuïge pasta.
Bewaar goed afgesloten tot een paar weken in de koelkast of vries in kleine porties in.
Indiase korma currypasta
Ingrediënten:
2 groene
pepers
1 verse gember, geschild, ca. 2 cm
1 theel. kurkuma
1 theel. komijnzaad of komijnpoeder (djinten)
1 theel. tomatenpuree
1 theel. korianderpoeder (ketoembar)
1/4 bosje koriander
1 eetl. garam masala
2 teentjes knoflook
1 theel. kardemompoeder
2 eetl. ongezouten cashewnoten
Bereiding:
Snijd of
hak alle verse ingrediënten in kleine stukjes en maal ze met de cashewnoten
fijn in een keukenmachine.
Rooster de droge specerijen kort in een droge, hete koekenpan op een lage stand en maal daarna fijn in een vijzel (als het al poeders zijn dan hoeft dit niet meer).
Voeg het poeder met de tomatenpuree bij de gemalen ingrediënten en maal nog 1 minuut in de keukenmachine tot een smeuïge pasta.
Bewaar goed afgesloten tot een paar weken in de koelkast of vries in kleine porties in.
Indiase tikka masala currypasta
Ingrediënten:
2 rode pepers,
in stukken
1 theel. korianderpoeder
(ketoembar)
2 teentjes knoflook
50 gr. tomatenpuree
1 theel. garam masala
1 eetl. kokosrasp
1 theel. chilipoeder
1 verse gember, geschild, ca. 1 cm
1 bosje koriander
1 eetl. gerookt paprikapoeder of paprikapoeder
1 theel. komijnzaad of 1/2 theel. komijnpoeder
(djinten)
Bereiding:
Snijd of
hak alle verse ingrediënten in kleine stukjes en maal fijn in een
keukenmachine.
Rooster de droge specerijen kort in een droge, hete koekenpan op een lage stand en maal daarna fijn in een vijzel (als het al poeders zijn dan hoeft dit niet meer).
Voeg het poedermet de kokosrasp bij de gemalen verse ingrediënten en maal nog 1 minuut in de keukenmachine tot een smeuïge pasta.
Bewaar goed afgesloten tot een paar weken in de koelkast of vries in kleine porties in.
Ingrediënten:
2 sjalotjes, in stukken
1/2 stengel sereh of
1/2 theel. serehpoeder
1 rode peper, in stukken
1 eetl. limoensap
1 theel. kaneelpoeder
1 eetl. kurkuma
1/2 bosje koriander
1 theel. korianderzaad of korianderpoeder (ketoembar)
2 teentjes knoflook, gepeld
1 theel. kardemompeul of kardemompoeder
1 theel. kerriepoeder
1 mespunt zout
Rooster de droge specerijen kort in een droge, hete koekenpan op een lage stand en maal daarna fijn in een vijzel (als het al poeders zijn dan hoeft dit niet meer).
Voeg het poeder met het zout en de limoensap bij de gemalen verse ingrediënten en maal nog 1 minuut in de keukenmachine tot een smeuïge pasta.
Bewaar goed afgesloten tot een paar weken in de koelkast of vries in kleine porties in.
2 sjalotjes, gepeld
1 verse gember, geschild, ca. 1 cm
Rooster de droge specerijen kort in een droge, hete koekenpan op een lage stand en maal daarna fijn in een vijzel (als het al poeders zijn dan hoeft dit niet meer).
Voeg het poeder met de vissaus en limoensap bij de gemalen verse ingrediënten en maal nog 1 minuut in de keukenmachine tot een smeuïge pasta.
Bewaar goed afgesloten tot een paar weken in de koelkast of vries in kleine porties in.
1 limoen, sap
1 theel. korianderpoeder (ketoembar)
1 stengel citroengras
1 theel. paprikapoeder
1 theel. komijnpoeder (djinten)
1 eetl. Thaise vissaus
1 verse gember, geschild, ca. 1 cm
2 teentjes knoflook
1 rode ui, in stukken
1 theel. bruine basterdsuiker
Voeg de droge poeders, vissaus en limoensap toe aan de gemalen verse ingrediënten en maal nog 1 minuut in de keukenmachine tot een smeuïge pasta.
Bewaar goed afgesloten tot een paar weken in de koelkast of vries in kleine porties in.
1 verse gember, geschild, ca. 2 cm
1 theel. komijnzaad of komijnpoeder (djinten)
1 theel. korianderpoeder (ketoembar)
1/4 bosje koriander
1 eetl. garam masala
2 teentjes knoflook
1 theel. kardemompoeder
2 eetl. ongezouten cashewnoten
Rooster de droge specerijen kort in een droge, hete koekenpan op een lage stand en maal daarna fijn in een vijzel (als het al poeders zijn dan hoeft dit niet meer).
Voeg het poeder met de tomatenpuree bij de gemalen ingrediënten en maal nog 1 minuut in de keukenmachine tot een smeuïge pasta.
Bewaar goed afgesloten tot een paar weken in de koelkast of vries in kleine porties in.
2 teentjes knoflook
50 gr. tomatenpuree
1 theel. garam masala
1 eetl. kokosrasp
1 theel. chilipoeder
1 verse gember, geschild, ca. 1 cm
1 eetl. gerookt paprikapoeder of paprikapoeder
Rooster de droge specerijen kort in een droge, hete koekenpan op een lage stand en maal daarna fijn in een vijzel (als het al poeders zijn dan hoeft dit niet meer).
Voeg het poedermet de kokosrasp bij de gemalen verse ingrediënten en maal nog 1 minuut in de keukenmachine tot een smeuïge pasta.
Bewaar goed afgesloten tot een paar weken in de koelkast of vries in kleine porties in.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten