donderdag 9 mei 2019

Taart-quiche, prei-shoarma

Ingrediënten: 4 – 6 pers.

5 plakken deeg voor hartige taart of zie Basisrecept 1 / 2
4 eieren
125 ml. creme fraiche
100 ml. melk
500 g.r shoarma
200 gr. prei, fijngesneden
1 rode paprika, fijngesneden
250 gr. champignons, in plakjes
75 gr. geraspte kaas
1 uitje
boter om te bakken en in te vetten
2 eetl. paneermeel

Bereiding:

Verwarm de oven op 200 graden.
Snipper de ui en bak in een pan met een klein beetje boter of olie.
Voeg de shoarma toe en bak rondom aan.
Doe dan de champignons en de paprika er bij en bak nog 2 minuten mee.
Als laatste de fijngesneden prei.
Laat dit mengsel uitlekken in een vergiet.
Klop de eieren, melk en creme fraiche los met de kaas.
Bekleed de bodem van een springvorm van 24 cm met bakpapier of vet deze goed in.
Vet ook de randen van de vorm in.
Bekleed deze met de (vellen) deeg en druk de naden goed op elkaar. 
Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en bestrooi met wat paneermeel.
Doe het mengsel van shoarma en groenten hierin en verdeel gelijkmatig.
Giet daarna het eiermensgel erover en bak de quiche in ongeveer 45 min mooi gaar. Check met een sateprikker of hij goed gaar is. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten