dinsdag 30 april 2019

Komkommersalade

Ingrediƫnten:

2 kleine stevige komkommers
100 ml. zure room of dikke yoghurt (hangop)
1 eetl. mayonaise
peper, zout, suiker, olijfolie, citroensap naar smaak
dille of muntblaadjes

Bereiding:

Als de komkommer erg natte zaadlijsten heeft, dan deze eerst verwijderen: snij de komkommer in de lengte door.
Krab met een lepel de zaadlijsten weg.
Snij de komkommer in heel dunne plakjes (eventueel met keukenmachine of mandoline).
Klop de room met de mayonaise en tuinkruiden.
Meng de komkommerplakjes met de dressing.

Tip:
Overmatig sap uit komkommers halen: Snij de komkommer in plakjes en hussel er iets keukenzout door, dat trekt het water uit de plakjes. Gebruik niet teveel want dan worden de plakjes zout. Bundel de plakjes in een theedoek en zet die in een vergiet. Zet er een schotel bovenop met een zwaar gewicht bijvoorbeeld een vijzel. Laat dit een nacht koel staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten