zaterdag 26 januari 2019

Broodje met, hete kip

Ingrediëten: 

10 x mini witte puntjes of 5/6 pistolet
600 gr. kipfilet of kippedijen, in reepjes
scheut water
3 teentjes knoflook, fijn snijden
2 rode ui, gesnipperd
3 eetl. ketjap manis (zoete ketjap)
2 eetl. bruine basterdsuiker
1 eetl. chilisaus
4 theel. sambal oelek, meer of minder
1 theel. geraspte gember
zwarte peper
olijfolie
komkommer 

Bereiding:

Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en fruit de uitjes en knoflook aan tot deze glazig en zacht zijn.
Voeg dan de ketjap manis, bruine basterdsuiker, sambal oelek en geraspte gember toe.
Bak dit op laag vuur een paar minuutjes mee, af en toe even doorroeren zodat er een lekker sausje ontstaat.
Proef de saus of deze naar smaak is en voeg eventueel naar smaak wat extra sambal toe.
Als je niet zeker weet of 4 theelepels sambal misschien te heet voor je is kun je er ook eerst 2 in doen en de saus op dit moment nog aanpassen naar smaak.
Voeg vervolgens de kipfilet toe en bak deze gaar.
Af en toe even omscheppen.
Voeg tot slot water toe en roer dit er doorheen laat plm. 
Een aantal minuten smoren zodat het sausje iets indikt.
Daarna nog 1 eetlepel chilisaus erbij en naar smaak wat zwarte peper.
Snijd de broodjes open en beleg ze met een paar plakjes komkommer en een paar eetlepels hete kip. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten