Ingrediëten:
10 x mini witte puntjes of
5/6 pistolet
600 gr.
kipfilet of kippedijen, in reepjes
scheut water
3 teentjes
knoflook, fijn snijden
2 rode ui,
gesnipperd
3 eetl.
ketjap manis (zoete ketjap)
2 eetl.
bruine basterdsuiker
1 eetl.
chilisaus
4 theel.
sambal oelek, meer of minder
1 theel.
geraspte gember
zwarte
peper
olijfolie
komkommer
Bereiding:
Verhit een
beetje olijfolie in een koekenpan en fruit de uitjes en knoflook aan tot deze
glazig en zacht zijn.
Voeg dan de
ketjap manis, bruine basterdsuiker, sambal oelek en geraspte gember toe.
Bak dit op
laag vuur een paar minuutjes mee, af en toe even doorroeren zodat er een lekker
sausje ontstaat.
Proef de
saus of deze naar smaak is en voeg eventueel naar smaak wat extra sambal
toe.
Als je niet zeker weet of 4 theelepels sambal misschien te heet voor je is
kun je er ook eerst 2 in doen en de saus op dit moment nog aanpassen naar
smaak.
Voeg
vervolgens de kipfilet toe en bak deze gaar.
Af en toe
even omscheppen.
Voeg tot
slot water toe en roer dit er doorheen laat plm.
Een aantal minuten smoren zodat
het sausje iets indikt.
Daarna nog
1 eetlepel chilisaus erbij en naar smaak wat zwarte peper.
Snijd de
broodjes open en beleg ze met een paar plakjes komkommer en een paar
eetlepels hete kip.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten