maandag 28 januari 2019

Authentiek Oma’s Stoofpotje

Ingrediënten: 4 pers.

1 grote winterwortel
4 uien
2 rode ui
1 prei
1 rode paprika
1 aardappels, in kleine blokjes
2 teentjes knoflook
2 blikjes tomatenpuree
4 eetl. bloem
5 laurierbladeren
5 kruidnagels
1 theel. tijm
2 eetl. paprikapoeder
750 ml. runderboullion (750 ml. kokend water en 2 blokjes toevoegen voor krachtige smaak)
750 gr. runderlappen
2 glazen rode wijn
2 eetl. zilveruitjes
2 theel.sambal

Bereiding:

Snij het vlees in niet al te kleine blokken en dep ze in bloem. 
Bak ze aan in ruim boter.
Schep het vlees uit de pan.
Bak nu alles groentes, eerst de knoflook, de ui, de paprikas, wortel en prei.
Voeg dan het vlees weer toe.
Doe de kruidnagels, laurierbladeren, blikjes tomaten puree en zilveruitjes erbij.
Dan afblussen met rode wijn.
Voeg dan de boullion toe en laat het 3 1/2 tot 4 uur sudderen, af en toe roeren.
Als de saus niet dik genoeg word, kun je een beetje vocht afnemen en dit aanmaken met bloem en dat terug doen in de pan om het wat dikker te maken.
Niet te veel bloem, dat maakt de saus minder krachtig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten