1 grote winterwortel
4 uien
2 rode ui
1 prei
1 rode paprika
1 aardappels, in kleine blokjes
2 teentjes knoflook
2 blikjes tomatenpuree
4 eetl. bloem
5 laurierbladeren
5 kruidnagels
1 theel. tijm
2 eetl. paprikapoeder
750 ml. runderboullion (750 ml. kokend water en 2 blokjes toevoegen voor krachtige smaak)
750 gr. runderlappen
2 glazen rode wijn
2 eetl. zilveruitjes
2 theel.sambal
2 rode ui
1 prei
1 rode paprika
1 aardappels, in kleine blokjes
2 teentjes knoflook
2 blikjes tomatenpuree
4 eetl. bloem
5 laurierbladeren
5 kruidnagels
1 theel. tijm
2 eetl. paprikapoeder
750 ml. runderboullion (750 ml. kokend water en 2 blokjes toevoegen voor krachtige smaak)
750 gr. runderlappen
2 glazen rode wijn
2 eetl. zilveruitjes
2 theel.sambal
Bereiding:
Snij
het vlees in niet al te kleine blokken en dep ze in bloem.
Bak
ze aan in ruim boter.
Schep
het vlees uit de pan.
Bak nu alles groentes, eerst de knoflook, de ui, de paprikas, wortel en prei.
Voeg dan het vlees weer toe.
Doe de kruidnagels, laurierbladeren, blikjes tomaten puree en zilveruitjes erbij.
Dan afblussen met rode wijn.
Voeg dan de boullion toe en laat het 3 1/2 tot 4 uur sudderen, af en toe roeren.
Als de saus niet dik genoeg word, kun je een beetje vocht afnemen en dit aanmaken met bloem en dat terug doen in de pan om het wat dikker te maken.
Niet
te veel bloem, dat maakt de saus minder krachtig.
Voeg dan het vlees weer toe.
Doe de kruidnagels, laurierbladeren, blikjes tomaten puree en zilveruitjes erbij.
Dan afblussen met rode wijn.
Voeg dan de boullion toe en laat het 3 1/2 tot 4 uur sudderen, af en toe roeren.
Als de saus niet dik genoeg word, kun je een beetje vocht afnemen en dit aanmaken met bloem en dat terug doen in de pan om het wat dikker te maken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten