donderdag 3 mei 2018

Tomatensaus, pittig

Ingrediƫnten: 350 ml.

1 blik of pak gezeefde tomaten
1 grote ui, gesnipperd
1 chilipeper, zaadjes verwijderen en zo klein mogelijk fijn hakken
1 teentje knoflook, fijn gehakt
1 gele paprika, blokjes
1 theel. komijnpoeder
1 theel. kurkuma
1 theel. gerookte paprikapoeder
eventueel 1 theel. suiker

Bereiding:

Verhit een scheutje olie in een kook- of steelpan.
Fruit de ui, knoflook en peper een minuut of twee aan.
Voeg nu de paprikablokjes en alle drie de kruiden toe.
Laat alles nog een minuut of twee bakken terwijl je goed blijft roeren.
Voeg nu de gezeefde tomaten toe en laat de saus zeker 30 minuten op laag vuur pruttelen.
Roer het elke paar minuten even door om te voorkomen dat het aankoekt.
Proef na 30 minuten de saus.
Als de saus te zuur is voeg je een klein beetje suiker toe.
Als de smaak te flauw is, dan de saus verder laten inkoken.

Tip: Lekker om een wrap of pizza ermee in te smeren.
Ook kun je een boterham er mee insmeren, kaas erop en dan even op 200 graden in de oven.
Ben je een peperfanaat (hot), laat dan de zaadjes en zaadlijsten gewoon zitten.
Voor kruidig smaak voeg een 1/2 bakje Italiaanse mix toe of 2-3 grofgehalte rozemarijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten