woensdag 28 maart 2018

Andijvie-stamppot, met pittige Indische gehaktballen

Ingrediënten: 4 – 6 pers.

800 gr. bloemige aardappels
1 ui
boter
250 ml. melk
400 gr. andijvie
optioneel: 1 grote paprika, in keine blokjes
zout en peper
1 eetl. (witte wijn)azijn

Bereiding:


Andijviestamppot: Schil de aardappels en zet ze op het vuur met een snufje zout.
Laat 20 minuten koken totdat de aardappels gaar zijn en giet daarna af.
Snijd de ui in dunne ringen en verhit een grote pan.
Fruit de ui 5 minuten op laag vuur in een klont boter met een snufje zout.
Schenk hier de melk bij en verwarm.
Nu kunnen de aardappels erbij en die ga je prakken.
Vind je de puree nog te droog?
Voeg dan extra melk toe.
Roer de optioneel: blokjes paprika door de puree.
Als laatste de rauwe andijvie erdoor en breng op smaak met zout, witte peper en de azijn.

Serveer de andijviestamppot met de pittige indische gehaktballen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten