dinsdag 5 juli 2016

Kip, cordon bleu

Ingrediënten: 4 pers.

4 kipfilets

4 plakjes Emmentaler, Gruyère of Raclette kaas
4 plakjes gekookte ham
2 eetl. witte bloem
zout
peper
150 gr. paneermeel
1 theel. gedroogde tijm
1 theel. olie
1 ei
1 theel. water

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 C.
Vet een ovenschaal in.
Sla de kipfilets plat tussen vershoudfolie.
Bestrooi de binnen- en buitenkant met peper en zout.
Vervolgens wordt een plak kaas op een plak ham gelegd en deze worden één of meerdere malen opgevouwen met de ham aan de buitenkant waardoor de kaas er niet uit kan lopen.
De opgevouwen ham en kaas worden tussen de twee vleeslappen gelegd en het geheel wordt aan de randen aangedrukt zodat het weer gesloten wordt.
Eventueel wordt de cordon bleu met een satéprikker bij elkaar gehouden.
Klop het ei met water in een bord.
Doe het paneermeel in een bord.
Bloem in een bord.
Bedek de corden bleu met bloem, daarna met ei, en dan met paneermeel, ze moeten geheel bedekt zijn.
Leg de corden bleu naast elkaar in de voorbereide ovenschaal en bak in de voorverwarmde oven gedurende 45-50 minuten, tot de kip gaar is en aan de buitenkant goudbruin is.
Haal het vlees voorzichtig uit de schaal en serveer.

De cordon bleu kan ook in een koekenpan gebakken worden en kan ook gefrituurd worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten