vrijdag 22 april 2016

Tonijnsalade, in snackcups

Ingrediƫnten: plm. 15 stuks

2 aardappels (ca. 300 gr.)
1 ei
1 sjalotje
3/4 rode paprika
1 blikje tonijn in olie
3 takjes peterselie
1 eetl. kappertjes
zout
peper
6 eetl. mayonaise
1 eetl.citroensap
15 snackcups

Bereiding:

Aardappels gaar koken en laten afkoelen.
Intussen ei in ca. 10 minuten hard koken en laten afkoelen onder koud stromend water.
Sjalotje pellen en heel fijn snipperen.
Aardappels en paprika in heel kleine blokjes snijden.
Ei pellen en fijnhakken.
Tonijn afgieten en in stukjes verdelen.
Peterselie fijn knippen.
In kom aardappel, sjalotje, paprika, ei, tonijn, peterselie en kappertjes door elkaar scheppen.
Op smaak brengen met zout en peper.
In een andere kom mayonaise en citroensap tot sausje roeren en voorzichtig door tonijnmengsel scheppen.
Met theelepel tonijnmengsel in snackcups scheppen en op platte schaal zetten.

Dit recept is afkomstig uit het boekje “Feestelijke buffetgerechten en borrelhapjes, de lekkerste recepten uit Allerhande”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten