donderdag 15 juni 2017

Berbere kruiden

4 theel. chilipoeder extra sterk of cayennepeper (of meer naar smaak),
2 theel. fenegriekzaad
2 theel. gemberpoeder
2 theel. kaneelpoeder
2 theel. kardamompoeder
2 theel. zwarte peperkorrels
1 theel. zout
4 theel. komijnzaad
3 theel. knoflookpoeder
4 theel. gedroogde basilicum

mespunt nootmuskaat

Maal het fenegriekzaad en de zwarte peperkorrels fijn.
Vermeng de chilipoeder, fenegriekzaad, gemberpoeder, kaneelpoeder, kardamompoeder, zwarte peper en het zout met elkaar.
Rooster de specerijen (zonder olie) in een zware pan op laag vuur voor het verkrijgen van een meer intense smaak in ongeveer 10 minuten onder voordurend roeren.
Maal het komijnzaad fijn.
Voeg vervolgens de nootmuskaat, gemalen komijn, knoflookpoeder en de gedroogde basilicum aan toe.
Meng alles goed door elkaar.
De kruidenmix in een gesloten potje bewaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten