Ingrediënten:
2 pers.
1 eetl. zonnebloemolie
150 gr. rundergehakt
2 eetl. mexicaanse kruiden
1 rode ui, in halve ringen
1 rode paprika, in blokjes
250 gr. champignons, in kwarten
1 blik kidneybonen (uitgelekt, 400 gr.)
1 blik tomatenblokjes (400 gr.)
2 eetl. crème
fraîche
2 takjes koriander, fijngehakt
30 gr. belegen
kaas, geraspt
1/2 zakje tortillachips
Bereiding:
Verhit de
olie in een hapjespan en bak het gehakt met de mexicaanse kruiden en ui circa
5 minuten.
Voeg de paprika en champignons toe en bak nog 5 minuten.
Voeg de bonen en tomatenblokjes toe, breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep de bonenstoof in kommen.
Garneer met de crème fraîche, koriander, kaas en een handje tortillachips.
Tip: dit
recept is ook lekker met pompoen, zoete aardappel, courgette of aubergine.
Ook kun je verschillende soorten bonen of linzen gebruiken.
Laat de koriander in dit recept weg wanneer je dit kruid niet zo lekker vindt.
Bron:
Boodschappen 03-2022
150 gr. rundergehakt
2 eetl. mexicaanse kruiden
1 rode ui, in halve ringen
2 takjes koriander, fijngehakt
Voeg de paprika en champignons toe en bak nog 5 minuten.
Voeg de bonen en tomatenblokjes toe, breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep de bonenstoof in kommen.
Garneer met de crème fraîche, koriander, kaas en een handje tortillachips.
Ook kun je verschillende soorten bonen of linzen gebruiken.
Laat de koriander in dit recept weg wanneer je dit kruid niet zo lekker vindt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten