donderdag 24 februari 2022

Bonenstoof, mexicaans

Ingrediënten: 2 pers.
 
eetl. zonnebloemolie
150 gr. rundergehakt
eetl. mexicaanse kruiden
rode ui, in halve ringen
rode paprika, in blokjes
250 gr. champignons, in kwarten
blik kidneybonen (uitgelekt, 400 gr.)
blik tomatenblokjes (400 gr.)
eetl. crème fraîche
takjes koriander, fijngehakt
30 gr. belegen kaas, geraspt
1/2 zakje tortillachips
 
Bereiding:
 
Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt met de mexicaanse kruiden en ui circa 5 minuten.
Voeg de paprika en champignons toe en bak nog 5 minuten.
Voeg de bonen en tomatenblokjes toe, breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep de bonenstoof in kommen.
Garneer met de crème fraîche, koriander, kaas en een handje tortillachips.
 
Tip: dit recept is ook lekker met pompoen, zoete aardappel, courgette of aubergine. 
Ook kun je verschillende soorten bonen of linzen gebruiken.
Laat de koriander in dit recept weg wanneer je dit kruid niet zo lekker vindt.
 
Bron: Boodschappen 03-2022

Geen opmerkingen:

Een reactie posten