augurken voor 1 grote of 2 potjes, in schijfjes
1/2 ltr. natuurazijn
60 gr. suiker
1 lente-ui
peperkorrels, gekneusd
kurkuma
mosterdzaad
inmaakzout60 gr. suiker
1 lente-ui
peperkorrels, gekneusd
kurkuma
mosterdzaad
Bereiding:
Was de augurken goed.
Vul een ruime pan met 1 ltr. water en voeg 75 gram zout per liter water toe.
Leg hier de augurken in en laat ze minimaal 24 uur, maar het beste 36 uur staan.
Spoel dan goed het zoute water van de augurken af en droog ze.
Verwarm in een pannetje de azijn met de suiker en de specerijen en kruiden (evt ui) totdat de suiker is opgelost.
Doe de augurken in goed schoongemaakte potten en vul ze af met de zoetzure, gekruide azijn.
Draai de deksel er stevig op.
Zet ze op de kop om af te koelen en draai ze dan weer terug.
De potten trekken zo vacuum.
Laat 2 maanden staan.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten