Het vlees wordt ingewreven met een zeer heet specerijenmengsel. Jerk kruiden worden traditioneel toegepast op varkens- en kippenvlees.
1 eetl. uienvlokken
2 theel. gemalen tijm
1 theel. gemalen piment
1 theel. gemalen kaneel
1 theel. gemalen zwarte peper
3 theel. cayennepeper
1 eetl. uienpoeder
2 theel. zout
1/2 theel. gemalen nootmuskaat
2 theel. suiker
2 theel. bieslook
2 theel. gemalen tijm
1 theel. gemalen piment
1 theel. gemalen kaneel
1 theel. gemalen zwarte peper
3 theel. cayennepeper
1 eetl. uienpoeder
2 theel. zout
1/2 theel. gemalen nootmuskaat
2 theel. suiker
2 theel. bieslook
Een theelepel gemalen gemberwortel en/of paprikapoeder
kunnen dit mengsel nog verrijken.
Ook wat oregano zal het er goed in doen.Roer alle kruidengoed door elkaar.
Bewaar de kruiden in een afgesloten pot.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten