vrijdag 22 april 2016

Taart, monchou

Ingrediƫnten:

200 gr. basterdsuiker
125 gr. roomboter
1/2 liter slagroom
400 gr. monchou
1 pak bastognekoeken
2 blikken aardbeien- of kersenvlaaivulling
Springvorm (doorsnee 26 cm)

Bereiding: 

Laat de monchou op kamertemperatuur komen.
Springvorm (doorsnee 26 cm) invetten met olie of boter.
Het hele pak bastognekoeken verkruimelen, eventueel met een deegroller.
Boter smelten in een pannetje en de verkruimelde bastognekoeken erdoor roeren.
Met dit mengsel de bodem van de springvorm bedekken en in de koelkast koud laten worden.
Mix de monchou en de suiker door elkaar tot een luchtig mengsel.
Mix in een andere kom de slagroom zonder suiker niet geheel stijf.
De slagroom met een lepel door het monchoumengsel roeren en over de bodem strijken.
De taart ongeveer 2 uur laten opstijven in de koelkast.
De aardbeien- of kersenvlaaivulling erop strijken na het afsnijden van een taartpunt geeft het mooiste resultaat

Geen opmerkingen:

Een reactie posten