Er zijn veel verschillende recepten , met een verschillende samenstelling en variƫrend van mild tot scherp.
Ze bevatten echter allemaal minimaal kaneel, kruidnagel en nootmuskaat (of foelie).
Je kunt samenstellingen naar wens aanpassen, maar wees voorzichtig met kardemom en kruidnagel !
1)
6
theel. kaneelpoeder
2 theel. nootmuskaat
1 theel. kruidnagelpoeder
1 theel. anijszaad, gemalen
-------------------------------------------------------
2)
2 eetl. gemalen kaneel
1 theel. gemalen nootmuskaat
1 theel. gemalen kruidnagel
1/2 theel. gemalen kardemom
1/4 theel. gemalen witte peper
------------------------------------------------------
3)
2 eetl. kaneelpoeder
1/2 theel. kardemonpoeder
1/2 theel. foeliepoeder
1/2 theel.nootmuskaatpoeder
1/2 theel. gemberpoeder
1/2 theel. kruidnagelpoeder
----------------------------------------------------
4)
8 theel. kaneel
2 theel. nootmuskaat
1 theel. gember
1/2 theel. kruidnagel
1/2 theel. kardemom
3/4 theel. anijs
1/4 theel. foelie poeder
----------------------------------------------------
5)
4 theel. kaneel
1 theel. gemalen
kruidnagel
1 theel. nootmuskaat
1 theel. kardemom
1 theel. gemberpoeder
1/2 theel. witte
peper
1/2 theel. anijszaad
1/2 theel. korianderzaad
1/2 theel. foelie
-----------------------------------------------------
Bereiding:
Neem een
bij voorkeur granieten vijzel en vul deze met alle kruiden
Meng de
kruiden eerst en stamp en wrijf de kruiden vervolgens fijn
Bewaar de kruiden in een afgesloten
pot.
Je kunt natuurlijk ook
van alle specerijen de poedervariant kopen, dan hoef je de specerijen alleen
maar even goed door elkaar te mengen.
Bewaar je zelfgemaakte
speculaaskruiden in een afgesloten pot.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten