donderdag 15 juni 2017

Garam masala kruiden

Garam masala kruiden (1)

2 eetl. koriander zaad
4 eetl. komijn
1 eetl. peperkorrels
1 theel. venkelzaad
1 theel. hele kruidnagels
1 eetl. gemalen kaneel
1/2  theel. gemalen nootmuskaat
1 theel. kardamom peulen (zaden verwijderen na het verwarmen)
2 laurierblaadjes

Gebruik een droge, niet ingevette pan en verwarm deze. '
Rooster alle hele kruiden een paar minuten.
Let op! voeg nog niet de gemalen kruiden toe.
Doe de kruiden in een vijzel samen met de al vermalen kruiden.
Laat even afkoelen
Pel de kardemom peulen.
Maal de kruiden in een vijzel.

Bewaar de kruiden in een afgesloten pot.

Garam masala kruiden (2)

2 eetl. komijnpoeder
3 theel. korianderpoeder
3 theel. kardemonpoeder
3 theel. gemalen zwarte peper
2 theel. kaneelpoeder
1 theel. kruidnagelpoeder
1 theel. nootmuskaat
2 theel. chilipoeder (naar wens)
1 theel. gemberpoeder

Meng alles goed door elkaar en bewaar in een goed afgesloten pot.
Tip: als je er arachide- of zonnebloemolie door mengt krijg je een prima marinade voor vlees of vis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten