zondag 27 augustus 2023

Muffins, basisrecept

Ingredienten: 8 stuks
 
120 gr. fijne kristalsuiker
300 gr. bloem
1 theel. bakpoeder
1 theel. baking soda
snuf zout
2 eieren 
250 ml. melk
120 ml. zonnebloemolie
2 theel. vanille extract 
 
Bereiding:
 
Doe de suiker, bloem, bakpoeder, baking soda en zout bij elkaar in een kom, roer even door met een spatel.
In een andere kom doe je de vochtige ingrediënten, eieren, melk, zonnebloemolie en vanille extract.
Klop dit met een garde door elkaar.
Voeg de inhoud van beide kommen bij elkaar en spatel door elkaar tot één geheel, dit mag best een beetje klonterig zijn.
Neem een muffinvorm die je bekleed met muffin/cupcakepapiertjes. Met een b.v. een ijslepel verdeel je het beslag over de vormpjes.
Bij muffins mag je de vormpjes best vol doen, tot ongeveer 1/2 cm. onder de rand.
Bak de muffins in 20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
(Mini muffins 200 graden 12-15 minuten)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten