zondag 27 augustus 2023

Cupcakes-vanille, basisrecept

Ingredienten: 12 stuks
 
180 gr. ongezouten roomboter
135 gr. suiker
8 gr. vanillesuiker
4 eieren
180 gr. zelfrijzend bakmeel
snuf zout
 
Bereiding:
 
Mix in een kom de boter, suiker en vanillesuiker romig.
Voeg de eieren één voor één toe en blijf mixen tot deze goed zijn opgenomen.
Voeg het zout en zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toe, mix tot deze droge ingrediënten zijn opgenomen.
Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de cupcakes in 20 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
(Mini cupcakes 175 °C – 15 minuten)
 
Tips:
Gebruik papiertjes van een goede kwaliteit, deze nemen het vet niet tot nauwelijks op.
Bij goedkope/dunne papiertjes zul je zien dat ze het vet en vocht uit de cupcakes volledig opnemen.
 
Chocolade cupcakes, voeg bij de basisrecept 4 eetl. cacaopoeder toe (tegelijk met zelfrijzend bakmeel).
 
Bewaren:
Ongedecoreerde cupcakes bewaar je in een trommel buiten de koelkast, bewaren plm. 4-5 dagen.
In de koelkast zouden ze namelijk uitdrogen.
Cupcakes invriezen kan ook. Verpak ze dan luchtdicht voor je ze in de vriezer plaatst, ze blijven in de vriezer 3 maanden goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten