Ingrediënten:
1 groot stokbrood of 4 wat grotere harde broodjes
8 plakken beenham
2 à 3 eieren
2 uien, halve ringen
rucola
honing-mosterd-dillesaus (recept)
boter
versgemalen zeezout
zwarte peper
Bereiding:
Maak eerst de honing-mosterd-dillesaus volgens recept en zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
1 groot stokbrood of 4 wat grotere harde broodjes
8 plakken beenham
2 à 3 eieren
2 uien, halve ringen
rucola
honing-mosterd-dillesaus (recept)
boter
versgemalen zeezout
zwarte peper
Bereiding:
Maak eerst de honing-mosterd-dillesaus volgens recept en zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Hoe langer
het staat, hoe lekkerder het wordt.
Kook de eieren hard en laat afkoelen in koud water.
Verhit een klontje boter in een koekenpan middelhoog vuur of vlakke grillplaat en bak de uien bruin.
Schep uit de pan.
Doe weer wat boter in de pan of grillplaat en bak de plakken beenham met wat zout en peper al omscheppend met een spatel. Houd warm.
Pel de eieren en snijd ze in plakjes.
Snijd het stokbrood in 4 gelijke stukken en snijd de kontjes eraf.
Snijd de stukken stokbrood net niet helemaal door.
Beleg de broodjes met de beenham, plakjes ei, ui en rucola en schep de honing-mosterd-dillesaus erop.
Kook de eieren hard en laat afkoelen in koud water.
Verhit een klontje boter in een koekenpan middelhoog vuur of vlakke grillplaat en bak de uien bruin.
Schep uit de pan.
Doe weer wat boter in de pan of grillplaat en bak de plakken beenham met wat zout en peper al omscheppend met een spatel. Houd warm.
Pel de eieren en snijd ze in plakjes.
Snijd het stokbrood in 4 gelijke stukken en snijd de kontjes eraf.
Snijd de stukken stokbrood net niet helemaal door.
Beleg de broodjes met de beenham, plakjes ei, ui en rucola en schep de honing-mosterd-dillesaus erop.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten