Ingrediënten:
4 pers.
2 grote kruimige aardappelen, in kleine blokjes
1 winterpeen, in kleine blokjes
2 eieren, hardgekookt
3 augurken, kleine blokjes
100 gr. zilveruien, kleine stukjes
1/2 bosje dille, gehakt
1/2 bosje bieslook, gehakt
1 citroen
200 gr. gerookte zalm
2 eetl. mayonaise
1 eetl. crème fraîche
1 kropsla
zout
peper
1 winterpeen, in kleine blokjes
2 eieren, hardgekookt
3 augurken, kleine blokjes
100 gr. zilveruien, kleine stukjes
1/2 bosje dille, gehakt
1/2 bosje bieslook, gehakt
1 citroen
200 gr. gerookte zalm
2 eetl. mayonaise
1 eetl. crème fraîche
1 kropsla
zout
peper
Bereiding:
Blancheer de aardappelen en wortel kort en laat goed afkoelen.
Snij de gekookte eieren voor het slaatje en doe in een kom samen met de augurken en de zilveruitjes.
Voeg de afgekoelde aardappelen en wortel erbij.
Voeg de gehakte kruiden samen met het sap van een halve citroen toe.
Pluk de zalm en voeg de mayonaise en creme fraiche toe.
Roer alle goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Doe wat blaadjes kropsla op een bord en serveer het slaatje daarop.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten