Ingrediënten: 4 pers.
500 gr. aardappelschijfjes
6 eetl. olijfolie
4 eieren
1 prei (circa 250 gram), in halve ringen snijden
250 gr. champignons, in plakken snijden
3 paprika’s (circa 500 gram), in stukken (niet te groot)
1 groentebouillonblokje
peper
zout
Bereiding:
Doe de
aardappelschijfjes in een bakpan met 3 eetlepels olijfolie.
Bak ze eerst 5 minuten op hoog vuur en daarna 5 minuten op laag vuur.
Zet een
hapjespan op het vuur met 3 eetlepels olijfolie.
Doe daarin het groente- en champignon mengsel.
Bak het geheel plm. 7 minuten
Verbrokkel intussen ook het groentebouillonblokje er doorheen.
Breek dan de eieren en roer deze door het mengsel.
Bak het mee tot ook het ei gebakken is en brokkelig wordt.
Proef het groentemengsel even en doe er naar smaak wat zwarte peper en zout doorheen.
Schep als
laatste voorzichtig de gebakken aardappelschijfjes door de gebakken groenten.
6 eetl. olijfolie
4 eieren
1 prei (circa 250 gram), in halve ringen snijden
250 gr. champignons, in plakken snijden
3 paprika’s (circa 500 gram), in stukken (niet te groot)
1 groentebouillonblokje
peper
zout
Bak ze eerst 5 minuten op hoog vuur en daarna 5 minuten op laag vuur.
Doe daarin het groente- en champignon mengsel.
Bak het geheel plm. 7 minuten
Verbrokkel intussen ook het groentebouillonblokje er doorheen.
Breek dan de eieren en roer deze door het mengsel.
Bak het mee tot ook het ei gebakken is en brokkelig wordt.
Proef het groentemengsel even en doe er naar smaak wat zwarte peper en zout doorheen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten