Ingrediƫnten: 4 pers.
200 gr bloem
2 theel. bakpoeder
2 eidooiers
200 ml. melk
2 theel. paprikapoeder
550 gr. kabeljauw in grove stukken van 3-4 cm
2 citroenen, gehalveerd
1 afgestreken theel. zout
arachideolie
Verhit voldoende olie tot 180 graden in een diepe pan met dikke bodem of gebruik een frituurpan.
(Test of de olie heet genoeg is met een keukenthermometer of door een beetje beslag in de olie te frituren. Als het beslag gaat sissen en direct naar het oppervlak komt, is de olie heet genoeg.)
Haal de stukjes kabeljauw door het beslag en frituur de kabeljauw goudbruin in drie tot vier minuten.
Laat de kibbeling uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi de kibbeling met paprikapoeder.
Lekker met appelmoes, ravigotesaus en citroen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten