zondag 17 januari 2021

Ossenstaartsoep

Ingrediënten:
 
1 kg. stukken ossenstaart
1 runderschenkel
3 flinke uien, ongepeld
5 tenen knoflook, heel ongepeld
2 stengels prei
1 grote winterpeen
1 selderijknol
1 bleekselderij
5 takjes tijm
5 takjes rozemarijn
bosje platte peterselie
2 laurierbladen
1 spaanse peper, in ringetjes zonder de zaadjes en zaadlijsten
5 kruidnagels
zout naar smaak
peper naar smaak
1 groot blikje tomatenpuree
scheut arachide-olie om het vlees en de groente in te bakken
wijnglas madeira
1 eetl. dijon mosterd
2 eetl. worchestersaus
 
Bereiding:
 
Bak de ossenstaarten rondom mooi bruin.
Snijd alle groenten grof en bak ook deze.
Voeg de tomatennpuree bij de groente en laat deze zachtjes op niet te hoog vuur ‘zweten’ in de pan.
Voeg alle vlees en groenten samen in een grote soeppan en doe er de kruiden bij.
Voeg 4 liter water toe.
Laat de soep op laag vuur 8 uur lang (langer mag zeker) trekken. Tegen de kook aan, maar absoluut niet laten koken.
Daarna zeef je de soep goed.
Pluk het vlees van de stukken ossenstaarten en gooi te vette delen weg.
Snijd het vlees klein en voeg het bij het gezeefde vocht.
Doe daar ook de mosterd, madeira en de worchestersaus bij.
Met zout en peper op smaak brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten