Ingredienten: 6 - 8 pers.
voor de marinade:
1 fles stevige, rode wijn
100 ml. balsamico-azijn
een paar takjes peterselie
een paar takjes tijm
2 blaadjes laurier
5 jeneverbessen, gekneusd
2 kruidnagels
10 peperkorrels, gekneusd
2 uien, in ringen
2 tenen knoflook, geperst
1 wortel in schijfjes
1 fles stevige, rode wijn
100 ml. balsamico-azijn
een paar takjes peterselie
een paar takjes tijm
2 blaadjes laurier
5 jeneverbessen, gekneusd
2 kruidnagels
10 peperkorrels, gekneusd
2 uien, in ringen
2 tenen knoflook, geperst
1 wortel in schijfjes
2 kilo hazenbouten
150 gr. boter
100 gr. ontbijtspek, in blokjes
100 ml. cognac
500 ml. wildfond
200 gr. ontbijtkoek, in stukjes
50 gr. bloem
250 gr. kleine champignons
250 gr. kleine sjalotten
Bereiding:
Doe alle ingredienten voor de marinade in een grote kom en meng ze.
Leg de hazenbouten in de marinade en laat een nacht of 24 uur liggen, schep de marinade tijdens marineren een paar keer om.
Neem de bouten en dep ze droog.
Zeef de marinade boven een pan en breng aan de kook.
Kruid de hazenbouten met zout en peper.
Verhit 100 gr. boter in een braadpan en bak de bouten aan alle kanten tot ze mooi gebruind zijn.
Neem de bouten uit de pan en bak ontbijtspek op matig vuur in het achtergebleven vet tot ze knapperig zijn.
Voeg het uitgelekte marinade-groentenmengsel aan de pan toe en voeg de cognac toe en breng aan de kook.
Voeg het verhitte marinadevocht en de wildfond toe en leg de hazenbouten terug in de pan.
Verlaag als het kookt de temperatuur naar laag vuur en laat 2 uur stoven of tot het vlees zacht en gaar is.
Neem de bouten uit de pan, laat afkoelen en pluk vlees van de botten.
Zeef de saus.
De groenten, specerijen et cetera kun je weggooien
De gezeefde saus kan terug in de pan en verkruimel er de stukjes ontbijtkoek over.
Kneed 50 gr. bloem door de resterende 50 gr. boter.
Verkruimel het mengsel boven de zacht kokende saus en roer tot de saus gebonden is.
Doe het hazenpeper terug in de pan met de sjalotjes en de champignons.
Laat nog 20 minuten op het fornuis staan.
Lekker met aardappel-knolselderijpuree en rode kool.
Bron: www.receptengalerie.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten