maandag 14 december 2020

Wildstoofpotje

Ingredienten; 4 pers.
 
1 kg. stoofvlees van groot wild (b.v.hert, reebok, everzwijn)
250 ml. wildfond
2 eetl. sinaasappelconfituur
1 potje bereide veenbessen
1 glas rode wijn
1 stukje pure chocolade
1 ui, fijngesnipperd
peper
zout
250 gr. mengeling bos-champignons, grote in stukjes snijden
boter, op kamertemperatuur
 
Bereiding:
 
In een pan wat boter verhitten en hierin het stoofvlees goed aanbakken.
Als het goed is aangebakken het vlees uit de pan halen en warm houden.
De wildfond toevoegen en de aanbaksels losroeren.
Even laten inkoken.
De sinaasappelconfituur toevoegen en goed mengen.
De veenbessen en de rode wijn toevoegen.
Even laten inkoken en dan de chocolade toevoegen.
In een andere pan de ui goed aanfruiten en bij de saus voegen.
Voeg toe naar smaak peper en zout.
Het aangebakken wildstoofvlees terug toevoegen.
De mengeling bos-champignons ook even aanstoven in een pan met hete boter.
Deze mengeling bij de saus voegen.
Eventjes alles goed mengen.
De saus opwerken met een paar plukjes boter tot de gewenste dikte.
Lekker met pommes-duchesse.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten