maandag 21 december 2020

Rundvleeskroketten (2)

Ingrediënten:
 
300 gr.  rundvlees
2 eetl. groentebouillonpoeder of 2 blokjes
150 gr. roomboter
150 gr. bloem
1 gesnipperd uitje
1 bosje peterselie
250 gr. paneermeel
100 gr. bloem
5 losgeklopte eieren
 
Bereiding:
 
Kook het vlees ongeveer 2 uur in ruim water met de groentebouillonpoeder. 
Als het vlees zacht is, haal je het uit de bouillon en vul je de bouillon aan met water, zodat je in totaal 6 dl bouillon overhoudt.
Laat het vlees afkoelen en pluis het uit elkaar. 
Smelt de boter in een pan.
Fruit het gesnipperde uitje en meng er lepel voor lepel de bloem doorheen. 
Schenk al roerend de bouillon erbij en mix het geheel met een staafmixer tot een egale massa. 
Houd de pan op het vuur en blijf roeren tot een mooie stevige ragout.
Roer het vlees en de gehakte peterselie erdoor en laat dit minstens 6 uur rusten. 
Rol staafjes van de ragout en haal deze door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door de paneermeel. 
Frituur de kroketten in olie van 170 graden, totdat ze goudbruin zijn. 
Lekker met mosterd-dragonmayonaise

Geen opmerkingen:

Een reactie posten