maandag 14 december 2020

Hazenpeper (1)

Ingredienten: 2 pers.

Hazenpeper:
30 gr. boter
10 haas-voorboutjes
1.1/2 uien, gesneden
100 gr. knolselderij, gesneden
1.1/2 eetl. bloem
1/2 eetl. tomatenpuree
1 laurierblaadjes
1/2 theel. zwarte peperkorrels
2 jeneverbessen
10 gr. pure chocolade
1/2 plak peperkoek
1 eetl. rode bessengelei
3.1/2 dl. rode wijn
3.1/2 dl. wild- of runderfond
zout
peper
 
Garnituur:
25 gr. boter
25 gr. rookspek in reepjes
25 gr. zilveruitjes of kleine uitjes
50 gr. champignons
1 takjes peterselie, gehakt
 
Bereiding:
 
Hazenpeper:
Smelt de boter in een grote braadpan en bak de haasboutjes bruin, voeg de uien en knolselderij toe en bak ze even mee.
Strooi de bloem over het vlees, voeg de tomatenpuree, alle kruiden, chocolade, peperkoek en bessengelei toe, bak alles goed door en blus af met de wijn en fond.
Laat het plm. 2,1/2 uur zachtjes stoven tot het vlees goed gaar.
Schep de haas uit de saus, laat iets afkoelen en haal zo groot mogelijke stukken vlees van de bot.
De saus zeven en tot de gewenste dikte in laten koken, voeg het vlees toe en breng het op smaak met zout en peper.
 
Garnituur:
Verhit een koekenpan op hoog vuur en smelt de boter, draai het vuur lager en bak de spekreepjes met de uitjes.
Schep de champignons erdoor en laat het plm. 15 minuten gaar worden.
Vermeng het met het hazenvlees en schep het in een schaal.
Strooi peterselie over het gerecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten