Ingrediënten:
4 plakjes
bladerdeeg
1 ei
110 ml. slagroom
1.1/2 theel. kerriepoeder
peper
zout
250 gr. rundergehakt
1 prei, alleen het witte deel, in ringetjes
150 gr. belegen kaas, geraspt
olie
Bereiding:
1 ei
110 ml. slagroom
1.1/2 theel. kerriepoeder
peper
zout
250 gr. rundergehakt
1 prei, alleen het witte deel, in ringetjes
150 gr. belegen kaas, geraspt
olie
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Snij ieder blaadje bladerdeeg in 4 vierkantjes (totaal dus 16).
Vet de holletjes van mini muffinvorm in met wat boter of olie.
In ieder holletje doe je een plakje bladerdeeg, dat de puntjes overhangen in geen probleem, dat staat straks juist leuk.
Bak het gehakt in een koekenpan, met peper, zout en 1/2 theel. kerrie.
Voeg de preiringetjes eraan toe en bak deze nog kort mee.
Laat het mengsel vervolgens afkoelen en uitlekken in een zeef.
Verdeel het afgekoelde
gehakt over de bladerdeegbodempjes en giet het kerrieroommengsel daaroverheen.
Bestrooi alles tot slot met de geraspte kaas.
Bak de quiches in 30 tot 35 minuten gaar.
Haal de quiches uit de vormpjes en laat ze afkoelen op een rooster.
Je kunt ze zowel warm als koud serveren.
Bestrooi alles tot slot met de geraspte kaas.
Bak de quiches in 30 tot 35 minuten gaar.
Haal de quiches uit de vormpjes en laat ze afkoelen op een rooster.
Je kunt ze zowel warm als koud serveren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten