zondag 14 juni 2020

Spareribs, sticky

Ingrediënten: 4 pers.

2 racks spareribs
150 ml. honing
2 grote uien
6 teentjes knoflook
100 ml. azijn
2 eetl. gember
1 theel. chili poeder
2 steranijs
100 ml oestersaus
3 blad laurier
1 eetl. paprikapoeder
1 eetl. venkelzaad
zout en peper

Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 150 graden.
Begin met de sticky spareribs. Snij hiervoor de uien en de tenen knoflook fijn en zet deze
even aan in een pan. Voeg de andere ingrediënten (honing, azijn, gember, chili poeder,
steranijs, oestersaus, laurier, paprikapoeder, venkelzaad en zout en peper)  bij de ui en
knoflook en  wrijf met dit mengsel de spareribs goed in. Dek de spareribs af met
aluminiumfolie en zet deze 3 uur in de oven op 150 graden.
Haal ze na 3 uur uit de oven en laat ze iets afkoelen in een schaal. Let op: bewaar het
baksap voor de volgende stap. Het baksap haal je door een zeef en giet je in een pan. Dit
laat je inkoken totdat het een lak is geworden. Lak nu de spareribs met een kwastje totdat er
overal sap op zit.
Bak de spareribs af op 150 graden voor ongeveer 15 minuten.

Serveertip; Bij dit overheerlijke vleesgerecht maakt hij een spitskool-stamppot, met knolselderij

Bron: Ramon Brugman / tv uitzending binnenste buiten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten