Ingrediƫnten:
4 pers.
4 kilo
mosselen
400 gr.
Thaise roerbakgroente
1 eetl.
sojasaus
400 ml.
kokosmelk
3 eetl.
rode currypasta
5 cm.
gember
1 teentje
knoflook
citroensap
koriander
peper
olijfolie
Bereiding:
Was de
mosselen grondig met koud stromend water.
Verwijder
de kapotte schelpen, en gooi ook de open schelpen die na een tik niet sluiten
weg.
Snijd de
knoflook en gember fijn.
Verhit de
olijfolie in de mosselpan of in twee aparte (soep)pannen en bak hierin de
knoflook
en gember.
Voeg dan
de currypasta erbij en bak het nog een minuut.
Schenk de
kokosmelk erbij en roer alles goed door elkaar.
Breng
eventueel op smaak met peper en zout.
Voeg de
mosselen en Thaise roerbakgroente toe, en kook het geheel met de deksel op de
pan in ongeveer 7 minuten tot alle schelpen openstaan.
Schud
tussendoor een keer goed met de pan.
Giet er
nog wat citroensap en sojasaus overheen en garneer met koriander.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten