zondag 16 februari 2020

Mosselen met thaise roerbakgroente

Ingrediƫnten: 4 pers.

4 kilo mosselen
400 gr. Thaise roerbakgroente
1 eetl. sojasaus
400 ml. kokosmelk
3 eetl. rode currypasta
5 cm. gember
1 teentje knoflook
citroensap
koriander
peper
olijfolie

Bereiding:

Was de mosselen grondig met koud stromend water.
Verwijder de kapotte schelpen, en gooi ook de open schelpen die na een tik niet sluiten
weg.
Snijd de knoflook en gember fijn. 
Verhit de olijfolie in de mosselpan of in twee aparte (soep)pannen en bak hierin de knoflook
en gember.
Voeg dan de currypasta erbij en bak het nog een minuut.
Schenk de kokosmelk erbij en roer alles goed door elkaar.
Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Voeg de mosselen en Thaise roerbakgroente toe, en kook het geheel met de deksel op de
pan in ongeveer 7 minuten tot alle schelpen openstaan.
Schud tussendoor een keer goed met de pan.
Giet er nog wat citroensap en sojasaus overheen en garneer met koriander.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten