donderdag 31 oktober 2019

Taart, monchou-banaan (2)

Ingrediënten: 

400 gr. monchou verse roomkaas 
60 gr. krokante knapperkoeken 
75 gr. roomboter 
3 bananen 
150 gr. rietsuiker 
250 ml. slagroom 
50 gr. pure chocolade 
50 gr. walnoten 
Springvorm doorsnee 24 cm. 

Bereiding:

Leg een vel bakpapier op de bodem van de springvorm. 
Zet de rand erop en sluit de vorm. 
Zet ook een reep bakpapier tegen de binnenkant van de rand.
Verkruimel de koekjes in de keukenmachine of in porties in de hakmolen. 
Smelt in een steelpan de boter en meng het koekkruim erdoor. 
Schep het kruimmengsel op de bodem van de vorm en druk met de achterkant van een lepel goed aan.
Pureer de 2 overrijpe bananen met de staafmixer of prak ze zo fijn mogelijk met een vork. Klop met de mixer de bananenpuree met de suiker en MonChou glad.
Klop de slagroom stijf. 
Spatel de slagroom door het MonChou-mengsel en schep op de koekbodem. 
Zet de taart minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Verwijder de vorm en zet de taart op een schaal. 
Snijd vlak voor het serveren de laatste banaan in plakjes. 
Garneer de taart met de plakjes banaan, chocolade en walnoten.

Bron: jumbo nr. 10-2019

Geen opmerkingen:

Een reactie posten