500 gr. (room)boter
900 gr. basterdsuiker
1 kilo bloem
6 eieren
3 pakjes vanillesuiker
snufje zout
Bereiding:
De boter laten smelten.
De basterdsuiker, bloem en zout in een kom doen en de gesmolten boter er langzaam door kloppen.
Één voor één de eieren toevoegen en als laatste de vanillesuiker.
Alles goed mengen.
Het deeg in een kom voor één nacht in de koelkast zetten.
Vervolgens balletjes draaien van het deeg ter grote van plm. 2-3 cm doorsnee en deze in de koelkast bewaren.
Leg telkens een balletje in het midden van het voorverwarmde (en iets ingevette) wafelijzer, knijp het ijzer dicht en bak het kniepertje in ongeveer een minuut lichtbruin.
Het kniepertje met een houten of kunststof spatel ven het wafel halen.
Nieuwjaarsrolletjes
Ingrediënten:
1/2 ltr. melk
2 zakjes vanillesuiker
500 gr. bloem
3 eieren
500 gr. boter
400 gr. witte basterdsuiker
Bereiding is hetzelfde als kniepertjes.
Als het wafeltje nog heet is, gelijk op een stokje oprollen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten