dinsdag 7 mei 2019

Moes van ra­bar­ber en aard­bei­en met va­nil­le­ijs

Ingrediënten: 4 pers.

500 gr. verse rabarbers
225 gr. diepvries aardbeien
3 eetl. vloeibare honing
1 theel. vanille-extract
2 eetl. kraanwater
4 bollen vanille-ijs 

Bereiding:

Snijd de uiteinden van de rabarberstengels en snijd de stengels vervolgens in stukjes.
Doe de rabarber in een pan samen met de bevroren aardbeien, de honing, het vanille-extract en het water.
Breng aan de kook op middelhoog vuur.
Laat het mengsel in 10 min. inkoken.
Roer regelmatig.
Laat de rabarbermoes 30 min. afkoelen en verdeel over kommetjes.
Schep in elke kom 1 bol vanille-ijs.
Je kunt de moes ook koud serveren.

Tip: lekker met wat munt.

Bron: Allerhande 23-04/02-06-2019

Geen opmerkingen:

Een reactie posten