1 varkenshaas
1x champignonroomsaus boter of olie
zout, peper
roomboter
plakjes ontbijt of katenspek
Bereiding:
Maak de champignonroomsaus.
Doe de champignonroomsaus in een vuurvaste ovenschaal en zet weg, ga nu het varkenshaasje rondom bruin bakken.
Verwarm de oven voor op 180 graden
Dep de varkenshaas droog.
Snij in stukken van plm.4 cm.
Bestrooi met zout en peper.
Klap het dunne einde om en steek vast met een houten prikker, i.v.m. dat het overal tegelijk gaar wordt.
Verhit de koekenpan met wat boter of olie en bak de varkenshaasmedaillons rondom goudbruin, het hoeft alleen een knapperig korstje te krijgen want de varkenshaas gaart straks verder in de oven.
Wikkel de ontbijt- of katenspek om de varkenshaasmedaillons.
Leg het varkenshaasmedaillons op de champingnonroomsaus in de vuurvaste ovenschaal.
Bak het varkenshaasmedaillons nog circa 12-15 minuten in de oven, het vlees is dan rosé.
( kerntemperatuurmeter in het vlees stoppen om de garing te meten, 63 graden is rosé.)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten