woensdag 26 april 2017

Poffert (gronings streekgerecht) 1

Poffert is een Gronings gerecht, is een broodachtig boerengerecht en werd vooral gegeten als hoofdgerecht.
Poffert wordt au bain-marie in een speciale pofferttrommel gekookt en wordt traditioneel gegeten met gesmolten roomboter en stroop of suiker.

Ingrediƫnten: 1 poffert / 1ltr

500 gr. zelfrijzend bakmeel
3 eieren
1/2  liter melk

snufje zout
100 gr. rozijnen en/of krenten
2 eetl. witte basterdsuiker of 1 zakje vanillesuiker
gesmolten boter
bruine basterdsuiker of stroop

Bereiding:

Doe het bakmeel in een kom en voeg de melk en de eieren beetje bij beetje toe.
Het is eigenlijk net als pannenkoekenbeslag maken, maar dan veel dikker.
Voeg de suiker toe en meng de rozijnen en/of krenten door het beslag.
Vet de poffertpan in met boter.
Giet het beslag in de vorm en gaar deze au bain marie.
Zet een grote pan met water op het vuur en laat dit koken.
Zorg dat de poffertpan voor 80% onder water staat.
Laat het zachtjes koken.
Gaar de poffert in ongeveer 2 uur gaar.
Serveer de poffert met bruine suiker of stroop en gesmolten boter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten