donderdag 4 augustus 2016

Kaasrolletjes

Ingrediƫnten: 4 pers.

250 gr. jonge kaas (in plakken, zonder korst)

250 gr. roomkaas naturel (losgeroerd) of mascarpone (losgeroerd)
1 snufje paprikapoeder of kerriepoeder
zout en peper
een vulling naar keuze (zie tips)

Bereiding:

Roer een vulling naar keuze (zie tips) door de roomkaas en breng op smaak met paprika- of kerriepoeder, zout en peper.
Smeer met een lepel of breed mes een deel van de roomkaasvulling over de kaasplakken.
Rol losjes op, zodat de vulling er niet wordt uitgedrukt.
Verpak de plakken in vershoudfolie en leg minimaal 1 uur in de koelkast.
Snijd vlak voor het serveren de kaasplakken in rolletjes van 1/2 centimeter en leg ze op een schaal.
Bestrooi eventueel met wat gehakte verse kruiden.

Vullingtips:
1. zoetzure augurkjes + fijngehakte kappertjes
2. fijngehakte groene kruiden + 1 teentje knoflook, geperst
3. plakjes vleeswaren naar keuze + 1 theelepel mosterd of mierikswortel (potje)
4. zongedroogde tomaatjes, zeer fijngesneden + blaadjes verse basilicum
5. roggebrood, verkruimeld
6. geroosterde walnoten, grof gehakt
7. rode peper of jalapeño’s (pot), zeer fijngesneden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten