donderdag 4 augustus 2016

Jachtschotel, met gehakt

Ingrediƫnten: 4 pers.

750 gr. kruimige aardappelen
3 eetl.olijfolie
750 gr. rundergehakt
300 gr. ui
5 tenen knoflook

4 grote wortelen
200 gr. zuurkool.
2 eetl. tomatenpuree

400 ml. kippembouillon.
300 ml. slagroom.

2 eierdooiers.
boter om in te vetten

100 gr. geraspte kaas.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 gr.C.
Schil de aardappelen, kook ze beetgaar,giet af en laat uitstomen.
Verhit een pan met de olie en bak het gehakt rul.
Pel de uien en knoflook en snipper fijn.
Snij de wortelen in grove stukken en voeg samen met de ui en knoflook toe aan het gehakt.
Bak het geheel 5 minuten mee zonder te kleuren.
Meng de zuurkool,tomatenpuree en kippenbouillon er doorheen en breng het geheel aan de kook.

Draai het vuur laag en laat het 20 minuten sudderen.
Voeg de slagroom toe en breng het geheel opnieuw aan de kook en haal de pan
van het vuur.

Zeef het vocht uit het gehakt en voeg het vocht toe aan de gekookte aardappelen en stamp het geheel tot een gladde puree.
Vet de ovenschaal in met boter en leg hier een laag puree op.
Verdeel het groenten en vleesmengsel over de laag puree en dek het geheel met een laagje puree.

Bestrooi het geheel met geraspte oude kaas en schuif het 25 minuten in de oven.

Serveertip: lekker met een frisse salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten