De pasta is zout dus let op met de hoeveelheid theel. die je gebruikt.
Doordat er zout aan de pasta is toegevoegd blijft het houdbaar in schone potjes en bewaar het donker en koel.
Je gebruikt een schoon lepeltje als je er wat van wilt gebruiken en maak de geopende pot binnen 3 tot 4 maanden leeg en bewaar de geopende pot in de koelkast.
Ingrediƫnten:
3 laurierblaadjes
15 piment korrels of 1 eetl. gemalen piment
20 zwarte peper korrels
50 gr. verse maggiplant
een paar takjes rozemarijn
bosje verse peterselie
1/3 bosje dille
bosje tijm
500 gr. wortels
200 gr. bleek selderij
100 gr. prei
20 gr. olijfolie
70 gr. water
4 ui
250 gr. knolselderij
6 teentjes knoflook
2 groene paprika
3 eetl. gemalen korianderzaad
Bereiding:
Alle groenten wassen en in kleine stukken snijden.
Doe alles na het uitlekken in de keukenmachine en pureer tot de groenten heel fijn gehakt waren.
Weeg nu pasta af.
Neem een schone kom en voeg per 100 gram groentepasta en11 gram zeezout (of in ieder geval zout dat geen jodium bevat) toe.
En meng dit goed.
Alle ingrediƫnten in een pan, voeg water, olijfolie toe, deksel erop en breng aan de kook en dan op laagste stand plm. 40 a 50 min.
Gebruik glazen potten met een metalen, geplastificeerd deksel.
Kook de potten goed schoon.
Vul ze gelijk met de bouillonpasta en sluit ze direct af.
De pasta is in gesloten pot een jaar houdbaar, na opening in koelkast bewaren en binnen 3 maanden op maken.
En
zo kun je een bouillonpasta maken van de groenten van het seizoen. Het enige
wat belangrijk is om te bedenken is dat je niet al te veel heel
natte/saprijke groenten (zoals tomaten) gebruikt, zodat het wel een pasta
wordt.
Het is dus leuk om wat te experimenteren met verschillende groenten.
Let op: altijd 11 gram zout afwegen per 100 gram groenten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten