zondag 12 januari 2025

Groentepannenkoeken met spek en stroop

Ingredienten: 2 pers.
 
1/2  pak pannenkoekenmix , ( pak = 400 gr.)
3 eetl. zonnebloemolie
200 gr. roerbakgroenten champignons
62.5 gr. pannenkoekenspek
keukenstroop
 
Bereiden:
 
Bereid de pannenkoekenmix volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Laat het beslag even rusten.
Verhit in een ruime koekenpan 2 eetl. olie.
Bak de roerbakgroenten al omscheppend in 5 min. gaar.
Verhit in een tweede koekenpan 1 eetl. olie.
Bak het pannenkoekenspek in 3-4 min. lichtbruin en krokant.
Laat het spek uitlekken op een bord met keukenpapier.
Verhit in beide koekenpannen steeds 1 eetl. olie.
Schep in beide pannen 1 soeplepel beslag.
Verdeel wat groenten en spek erover.
Breng op smaak met peper.
Bak de pannenkoeken in 2-3 min. per kant goudgeel en gaar.
Leg de pannenkoeken op een bord en houd ze warm onder een deksel.
Bak op dezelfde manier met de rest van het beslag, groenten en spek meer pannenkoeken.
Serveer de pannenkoeken met keukenstroop.
 
Tip: vervang het spek door plakjes kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten