Ingrediënten:12 pers.
250 gr. Lotus Biscoff speculooskoeken
75 gr. ongezouten roomboter
300 gr. verse roomkaas
175 ml. verse slagroom
80 gr. poedersuiker
100 gr. Lotus Biscoff speculoospasta
1,1/2 theel. vanille-extract
2 scharreleieren
Bereiding:
Verwarm de
oven voor op 150 ̊C.
Maal 230 gr. Lotus Biscoff koekjes fijn in de keukenmachine.
Smelt de roomboter in een steelpan en meng met de fjjngemalen koekjes.
Verdeel over de bodem van de taartvorm.
Druk goed aan.
Doe 250 gr.
roomkaas, 125 ml. slagroom, 70 gr. poedersuiker, 50 gr. Lotus Biscoff pasta en
1 theel. vanille-extract in een kom en klop 5 min. met een handmixer.
Voeg 1 ei toe en klop tot het is opgenomen.
Voeg het andere ei toe en klop tot het is opgenomen.
Verdeel
het mengsel over de koekbodem in de taartvorm en bak in ca. 35 min. in de oven
gaar.
Zet de oven na het bakken uit, laat de taart nog 1 uur in de oven staan.
Laat buiten de oven 1.5 uur verder afkoelen.
Doe
ondertussen de rest van de roomkaas, de rest van de slagroom, de rest van de
poedersuiker en de rest van het vanille-extract in een kom.
Klop met de handmixer stijf.
Schep in een spuitzak.
Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de
rest van de Lotus Biscoff pasta au bain-marie en doe in de andere spuitzak.
Verkruimel de rest van de koekjes.
Spuit toefjes van het roommengsel boven op de taart.
Bestrooi met het koekkruim en garneer met de Lotus Biscoff pasta.
Bron: allerhande, oktober 2023
75 gr. ongezouten roomboter
300 gr. verse roomkaas
175 ml. verse slagroom
80 gr. poedersuiker
100 gr. Lotus Biscoff speculoospasta
1,1/2 theel. vanille-extract
2 scharreleieren
Maal 230 gr. Lotus Biscoff koekjes fijn in de keukenmachine.
Smelt de roomboter in een steelpan en meng met de fjjngemalen koekjes.
Verdeel over de bodem van de taartvorm.
Druk goed aan.
Voeg 1 ei toe en klop tot het is opgenomen.
Voeg het andere ei toe en klop tot het is opgenomen.
Zet de oven na het bakken uit, laat de taart nog 1 uur in de oven staan.
Laat buiten de oven 1.5 uur verder afkoelen.
Klop met de handmixer stijf.
Schep in een spuitzak.
Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Verkruimel de rest van de koekjes.
Spuit toefjes van het roommengsel boven op de taart.
Bestrooi met het koekkruim en garneer met de Lotus Biscoff pasta.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten