vrijdag 22 januari 2021

Omelet, boeren (3)

Door je restjes groente in deze omelet te verwerken, kun je snel aan tafel en hoef je ook niks weg te gooien.
 
 Ingrediënten: 2 pers.
 
5 tomaten, blokjes
8 sprieten bieslook, knip klein
8 takjes peterselie, knip klein
azijn
peper
100 gr. champignons
restje groente of 100 gram diepvries doperwtjes
1 eetl. vloeibare margarine
4 eieren
4 eetl. halfvolle melk
volkoren boterhammen
 
Bereiding:
 
Maak van de tomaten met de bieslook, de helft van de peterselie, wat azijn en peper een salade.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
Snijd eventueel de groente kleiner.
Verwarm de margarine in een koekenpan en bak hierin de groente in een paar minuten zacht.
Klop de eieren los met de melk.
Voeg de rest van de peterselie en wat peper toe.
Schenk het eiermengsel bij de groente en bak de omelet in 8-10 minuten gaar.
Snijd de omelet in punten en geef de tomatensalade en het brood erbij.
 
Bron: voedingscentrum.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten