donderdag 9 mei 2019

Taart-quiche, champignons-gehakt (mini)

Mini quiche zijn zeer geschikt als borrelhapje, een feestje maar ook bij een buffet misstaan ze niet.
Je kan ze zowel warm als koud eten.
Je kunt de mini quiches makkelijk eerder op de dag al voorbereiden.
Je maakt ze overdag al helemaal klaar en dan hoef je ze tijdens het feestje alleen nog maar even in de oven te schuiven.
Je kan makkelijk variaties maken met verschillende soorten vlees, groentes en kan ook verschillende soorten kaas gebruiken, ook kan je vegetarische varianten maken.
Op die manier kan je werkelijk duizenden recepten bedenken.

Ingrediënten: 8 pers.

6 plakjes bladerdeeg  of Basisrecept 1 / 2
200 gr. rundergehakt
100 gr. champignons
4 sjalotten
2 theel. cajun kruiden
125 ml. creme fraiche
1 ei
1 snufje zout
1/2 theel. knoflookpoeder
1/2 theel. peterselie
bloem
boter 
2 x 12-gats muffinvorm

Bereiding:

Beboter de muffinvormen en bestuif met wat bloem.
Snipper de sjalotjes en de champignons.
Bak het gehakt, gemengd met de cajunkruiden, rul in een koekenpan en voeg de sjalotjes en de champignonstukjes toe en laat nog 5 minuten zachtjes stoven.
Meng de crème fraiche met het ei, knoflookpoeder, zout en peterselie.
Steek 4 rondjes uit het deeg en bekleed de muffinvormen hiermee.
Vul de vormpjes met het gehaktmengsel.
Doe er daarna 2 theel. crème fraiche mengsel bij.
Bak de hartige taartjes 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C (hetelucht 180°C).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten