Mini
quiche zijn zeer geschikt als borrelhapje, een feestje maar ook bij een buffet
misstaan ze niet.
Je kan ze
zowel warm als koud eten.
Je kunt de
mini quiches makkelijk eerder op de dag al voorbereiden.
Je maakt
ze overdag al helemaal klaar en dan hoef je ze tijdens het feestje alleen nog
maar even in de oven te schuiven.
Je kan makkelijk variaties maken
met verschillende soorten vlees, groentes en kan ook verschillende soorten kaas
gebruiken, ook kan je vegetarische varianten maken.
Op die
manier kan je werkelijk duizenden recepten bedenken.
Ingrediënten:
8 pers.
6 plakjes
bladerdeeg of Basisrecept 1 / 2
200 gr.
rundergehakt
100 gr.
champignons
4
sjalotten
2 theel.
cajun kruiden
125 ml.
creme fraiche
1 ei
1 snufje
zout
1/2 theel.
knoflookpoeder
1/2 theel.
peterselie
bloem
boter
2 x
12-gats muffinvorm
Bereiding:
Beboter de
muffinvormen en bestuif met wat bloem.
Snipper de
sjalotjes en de champignons.
Bak het
gehakt, gemengd met de cajunkruiden, rul in een koekenpan en voeg de sjalotjes
en de champignonstukjes toe en laat nog 5 minuten zachtjes stoven.
Meng de
crème fraiche met het ei, knoflookpoeder, zout en peterselie.
Steek 4
rondjes uit het deeg en bekleed de muffinvormen hiermee.
Vul de
vormpjes met het gehaktmengsel.
Doe er
daarna 2 theel. crème fraiche mengsel bij.
Bak de
hartige taartjes 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C (hetelucht
180°C).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten