dinsdag 30 april 2019

Zalmsalade (1)

Ingrediƫnten:

1 groot blik rode zalm
2 gekookte, stevige aardappels in kleine blokjes gesneden
2 hardgekookte eieren
4 eetl. mayonaise
1/2  eetlepel ketchup
1 fijngesnipperde ui
1 theel. mosterd
3 zoetzure augurken in kleine stukjes gesneden
1 theel. grofgemalen zwarte peper
1 theel. dille

Bereiding:

Laat de zalm even uitlekken en breek met een vork voorzichtig de stukken zalm los en vis de graad eruit.
De graad is wel zacht en die kun je gemakkelijk fijnprakken, maar zonder graad is het lekkerder.
Pel de hardgekookte eieren en prak ze met een vork fijn.
Doe de aardappelblokjes, fijngesneden eieren, de gesnipperde ui, en de stukjes augurk door de zalm.
Roer alles door elkaar en voeg de mayonaise, ketchup, peper en mosterd toe.
Strooi wat dille over de salade.
Eventueel garneren met stukjes tomaat, plakjes gekookt ei, plakjes komkommer of plakjes augurk.
Serveer op vers stokbrood of pistolet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten