500 gr.
varkenshaasfilets
150 gr.
ontbijtspek100 gr. kastanjechampignons
15 gr. verse peterselie
15 gr. verse basilicum
1 teentje knoflook
3 eetl. roomkaas
100 ml. rode balsamicoazijn
1 eetl. kristalsuiker
6 eetl. olijfolie
zout en peper
Bereiding:
Verwarm de
oven voor op 180 graden.
Hak de kastanjechampignons, peterselie, basilicum en knoflook fijn.
Verwarm 2
eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de kastanjechampignons en
knoflook 5 minuten op hoog vuur. Hak de kastanjechampignons, peterselie, basilicum en knoflook fijn.
Giet, indien nodig, vocht af uit de pan.
Doe het champignonmengsel in een kom en meng met 3 eetlepels roomkaas en de groene kruiden.
Breng op smaak met zout en peper.
Leg de varkenshaasfilets op een snijplank.
Snij ze aan de bovenkant in met een scherp mes.
Vul de varkenshaasfilets met het champignonmengsel.
Dek de vulling af met de plakken ontbijtspek.
Pak de varkenshaasrollen strak in met aluminiumfolie.
Leg de varkenshaasrollen in een ovenschaal en zet deze 20 minuten in de oven.
Vang na het openen van het aluminiumfolie het vocht op wat uit het vlees komt en bewaar dit.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan.
Bak de varkenshaasrollen aan, zodat het spek knapperig wordt.
Haal de varkenshaasrollen uit de pan en laat het vlees rusten onder aluminiumfolie.
Hou de koekenpan op het vuur, voeg het opgevangen vocht uit de ovenschaal, de balsamicoazijn, de roomboter en de suiker toe aan de pan.
Roer door en laat 2 minuten inkoken op laag vuur.
Snij de varkenshaasrollen in kleinere rolletjes.
Serveer met de balsamicosaus.
Bron: Lidl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten