500
gr. h.o.h. gehakt
2
snee witbrood zonder korst, stukjes 4 eetl. melk
1 ei
1 teentje knoflook, geperst
1 eetl. pikante paprikapoeder
snufje nootmuskaat
50 gr. boter
1 eetl. ketjap
1 eetl. tomatenketchup of -puree
2 eetl. mosterd
Bereiding:
Week
de stukjes brood in een diep bord met de melk.
Doe
het gehakt in een grote kom. Breek het ei erboven en voeg de knoflook en de paprikapoeder toe.
Breng het gehakt op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Knijp het brood uit en doe het in de kom bij het gehakt, roer door het gehaktmengsel.
Knijp en kneed vervolgens alles samen met je handen tot het een geheel vormt.
Draai met je handen 4 mooie grote ballen.
Verhit de boter in een pan.
Bak de gehaktballen rondom bruin.
Voeg dan een half kopje (heet) water toe, de ketjap, tomatenketchup of puree en de mosterd en roer het geheel even door.
Doe het deksel schuin op de pan, zet het vuur lager en laat de ballen in ongeveer 25 minuten gaar sudderen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten