Ingrediënten: 1 grote
deeg:
350 gr. bloem, gezeefd
350 gr. bloem, gezeefd
5 gr. gist
7 gr. zout
210 gr. lauwwarm water
scheutje olijfolie
bakplaat7 gr. zout
210 gr. lauwwarm water
scheutje olijfolie
bakpapier
Bereiding
deeg:
Doe de bloem in de kom van je keukenmachine. (geen machine dan met de hand)
Voeg het
gist en het zout apart van elkaar toe Voeg het water en een scheutje olijfolie toe.
Kneed in 10 minuten een soepel deeg van. Het deeg is klaar als het elastisch aanvoelt.
Laat het deeg afgedekt, een uurtje rijzen, op een warme plek.
Verwarm de oven alvast voor op 250 graden.
Rol het deeg heel dun uit op een vel bakpapier. (rechthoek of een cirkel, net wat je wilt)
Bak de Flammkuchen in plm. 8 á 10 minuten af.
traditionele topping:
Smeer 1 bekertje crème fraîche over de deegbodem.
Verdeel 1 grote
ui en 1 grote rode ui, in dunne
halve ringen samen met de 125 gr.
reepjes spek of bacon over de deegbodem.Smeer 1 bekertje crème fraîche over de deegbodem.
Strooi en breng het op smaak met peper en zout.
Strooi er geraspte kaas en grof gehakte peterselie over
coburgerham en champignons topping:
Smeer 1 bekertje crème fraîche over de deegbodem.
Verdeel 1 grote
ui en 1 grote rode ui, in dunne
halve ringen samen met de in dunne plakjes gesneden 100 gr.champignons over de deegbodem.Smeer 1 bekertje crème fraîche over de deegbodem.
Strooi de dunne plakjes 100 gr. coburgerham over de ui en champignons
Strooi en breng het op smaak met peper en zout.
2 eetl. olijfolie
2 teentjes knoflook fijngehakt
1 rode paprika in halve ringen
1 zak gewassen spinazie van 300 gr
bekertje creme fraiche van 250 ml
175 gr. geitenkaas geraspt
1 bakje gepelde walnoten
1 rode paprika in halve ringen
1 zak gewassen spinazie van 300 gr
bekertje creme fraiche van 250 ml
175 gr. geitenkaas geraspt
1 bakje gepelde walnoten
Verhit 2
eetl. olijfolie in een pan en fruit hierin 2 fijngehakte teentjes knoflook. Voeg 1 rode paprika, in halve ringen en bak een paar minuten mee.
Voeg handje voor handje 300 gr. spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met zout en peper.
Smeer 1 bekertje crème fraîche over de deegbodem
Verdeel het spinaziemengsel erover.
Bestrooi met 175 gr. geraspte kaas en nog evt. iets peper over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten