maandag 14 november 2016

Appelcompote

Ingrediënten:

appels (Goudrenet of Elstar)
kaneel(stokjes)
suiker
vanille suiker
water

Bereiding:

Als eerst alle appels schillen, klokhuis e.d. verwijderen en de appel in kleine stukjes snijden.
Als je een volle pan hebt ongeveer twee vingers dik water er in.
Laat het aan te kook komen en de appels goed door scheppen.
Zet vuur op laag.
Voeg suiker en kaneel(stokjes) toe.
Als het nog te zuur, dan nog wat suiker toevoegen.
Kook en stamp het met de lepel tot compote.
Haal nog wel even de kaneelstokjes eruit.
Zorg dat de appelcompote heerlijk smeuïg en niet te nat is. Is het te nat schep er dan wat water uit en laat het wat langer doorkoken.
Heb je te veel dan kan je ze inmaken.
Zorg ervoor dat je goed schone potjes hebt.
Vul de warme potjes met de kokendhete appelmoes, sluit ze direct af en zet ze ondersteboven tot alles is afgekoeld. 
Draai de potjes, nadat alles helemaal is afgekoeld, weer om en controleer of de potjes vacuüm zijn (je kunt dan het deksel niet indrukken).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten